tiistai 4. maaliskuuta 2014

Pyöreäposkisen pojan treenin tuloksia kuuden viikon jälkeen.

Tammikuussa alkaneen voimatutkimuksen treenit ovat edenneet nyt kuutisen viikkoa. Kävin eilen ensimmäisissä kontrollitutkimuksissa, joihin  kuuluivat muun muassa verikokeet ja DEXA-mittaus. DEXAhan on siis luuntiheyttä ja kehonkoostumusta mittaava röntgenlaite ja se antaa tarkkaa kuvaa kehon kudosten koostumuksesta.

Olin yllättynyt tuloksista. Kehitystä on tapahtunut mukavasti sekä lihasmassan kasvamisen että rasvan palamisen osalta. Alla vertailtavissa alkumittauksen sekä eilisen session tulokset:

Mittaus 15.1.2014

paino: 73,7 kg
painoindeksi: 27,4
rasvaprosentti: 28,5
rasvamassa: 20,04 kg
lihasmassa: 50,37 kg
jalkaprässimaksimi: 260 kg

Mittaus 3.3.2014

paino: 73,7 kg
painoindeksi: 27,4
rasvaprosentti: 26,5
rasvamassa: 18,67 kg
lihasmassa: 51,78 kg
jalkaprässimaksimi: ei mitattua tulosta.

Noin karkeasti laskettuna lihasta tullut lisää 1,4 kiloa ja rasvaa palanut 1,4 kiloa. Itse olen tyytyväinen näihin lukemiin tälle ajanjaksolle. Tulokset ovat itseasiassa paljon paremmat kuin osasin etukäteen ennakoida. Ruokavalio ja muu liikunta ovat pysyneet vakiona eikä mitään muutosta ole tapahtunut niissä lähtötilanteeseen.

Treeni on ollut vielä aika kevyttä ja totuttelua kovempaa treeniin. Ensimmäisellä jaksolla oli kaksi harjoitusta viikossa. Seuraavalle noin kuukauden jaksolle tulee kolmas treenikerta ja treeni kovenee muutenkin.

Kunhan saan voimamittauksen ja verikokeiden tulokset voin laittaa niistäkin tietoa. Mielenkiintoista nähdä onko veriarvoissa tullut muutoksia ja onko voimaa tullut konkreettisesti lisää.

Seuraava DEXA tehdään vasta parin kuukauden päästä, joten tarkempia kehonkoostumuksen muutoksen tuloksia saa odottaa jonkin aikaa. Päivitän tietoja muilta osin jatkossa niiltä osin kun niitä itsekin saan.

Tämä on muuten itselleni aika hurjan mielenkiintoista ja suosittelen hakeutumaan samankaltaisiin ohjelmiin. En tiedä onko tässä tutkimuksessa paikkoja vielä auki, mutta kannattaa ainakin kysyä.

Jee! Enää tollanen 37 pakettia voita kupeissa...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti