perjantai 28. helmikuuta 2014

Pari sanaa Wirmosta.

Olin pari viikkoa sitten vihellysreissulla Turun kupeessa Mynämäellä. Ennakkoon en tiennyt paikkakunnasta mitään lukuunottamatta ihmeellistä nimeä, joka aina herättää ristiriitaisia tunteita. Siis voiko tuo olla oikea paikkakunnan nimi? No onhan se ja ainakin paikallinen sählyskene vaikutti erittäin virkeältä.

Nimittäin saavuin hallille 1,5 tuntia ennen matsin alkua ja törmäsin ilmiöön mihin en ole koskaan tämän lajin parissa törmännyt. Jengi jonotti hallin ovella odottamassa ovien aukeamista!! Kyseessä ei ollut parin kylähullun säbä-ääliön kokoontuminen vaan jonoa oli karkeasti arvioiden 50 metriä. Reipas puolituntia myöhemmin lähdin vetämään kollegan kanssa alkulämmöt ulos ja totesin jonon vaan kasvaneen. Siis mitä helvettiä? Olisin ottanut valokuvan liitteeksi jollei se olisi tuntunut liian urpolta siinä kohtaa. Ihmettelin nimittäin sitä jonoa melko hölmistyneenä.

Ihmiset todellakin jonottivat toista tuntia päästäkseen halliin katsomaan oman kylän poikien edesottamuksia. Ja tunnelma hallissa oli huikea. Omia kannustettiin raivokkaasti, mutta reilusti. Erityiskiitos yleisölle sinne suuntaan rehdistä urheiluhengestä. Väkeä oli 400-500 eli enemmän kuin useammalla liigapaikkakunnalla ja tunnelmaa ei viitsi edes verrata vaikkapa Pasilan urheilutalon "hautajaisiin". Kotijoukkue voitti tiukan väännön jälkeen jatkoajalla lähes paikallisvastustajan FBC Turun ja tuntui, että hallista kaatui seinät ratkaisumaalin synnyttyä. Katsomossa koettiin totaalinen massarepeäminen.

Hienoa nähdä, että laji nostattaa innostusta muuallakin kuin suurilla paikkakunnilla. Tätä samaa toivoisin näkeväni muillakin paikkakunnilla sarjatasosta riippumatta.

Tsemppiä Wirmolle ja muille seuroille kevään viimeisiin koitoksiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti