torstai 15. joulukuuta 2011

Jouluriutuminen

Blogin pitäminen on joskus haasteellista. Mä tiedän, että jossain tuolla tahraisten ruutujen äärellä olisi innokkaita lukijoita, mutta duunin ja harrastusten vuoksi kirjoittajan virta on ollut vähissä. Velvollisuudet on hoidettava ja vaikka monta kertaa olisin halunnut järjestää itselleni pienen terapeuttisen kirjoitushetken, niin väsymys on voittanut. Seli seli ja blaah blaah...

En sitten tiedä onko tämä joulun odottaminen niin väsyttävää puuhaa, että virtaa meinaa olla aivan liian vähän. Sitä on niin vähän ettei jaksa edes tumputtaa kotona. Puhumattakaan panemisesta. Parit räväkämmät pikkujoulut ovat sotkeneet mun sisäisen fillarini ketjut niin pahasti, että niiden palauttaminen rattaille kestää tovin. Meikäläisen pitäisi kuitenkin olla vielä ihan kohtalaisen viriilissä kunnossa, mutta edellisen kerran kun olin menossa daamin luo fyysinen rakkaus mielessä, niin lopputuloksena oli totaalinen puutuminen kaunispyllyisen tyttären sänkyyn ennenkuin edes ensimmäistäkään tätä vartaloa verhoilevaa vaateriepua ehdittiin riisua. Lainatakseni tätä daamia se oli "hyvä yritys".

Mutta onko se nyt ihme jos mies puutuu joulun alla? Myyntimies Mynttisen pitää painaa niska limassa joulukauppaa tehden pitkiä päiviä. Ja hirvittäviä kihauksia tarjolla lähes joka viikonloppu ja kun on heikkolihainen ja helposti houkuteltavissa erilaisiin riettauksiin, niin lopputulos on viikottainen torstaihin asti ulottuva puutuminen. Ja sitten onkin jo perjantai ja sama jouluinen oravanpyörä jatkaa pyörimistään.

Mieltäkin masentaa joka saatanan kauppakeskuksessa soiva joululaulu missä lauletaan jotain, että "on lunta tulvillaan nyt raikas talvisää..." Mikä helvetin raikas talvisää? Ja mikä vitun lumi? Juuri äsken tallasin Mikkelin katuja myyntimiehen pesäkengät jalassa ja ihmettelin, että mistä vitusta tätä sohjoa riittää? Ja että miksi nyt sataa vettä?

Silloin kun mä olin kirkasotsainen pikkupoika, niin oli lunta ja hypittiin Stigoilla piirinennätyksiä. Ja pakkasessa perkele! Nyt haaveillaan haisaappaista joulukuussa ja odotetaan joulusnapseja. Toivottavasti jaksais edes vähän panna niitä odotellessa.

2 kommenttia: