perjantai 30. joulukuuta 2011

Junnumatsit

Olen ollut jo vuosia sitä mieltä, että säbässä ja kiekossa parhaat matsit läpsytellään vanhimpien nuorten ikäluokassa. Kymmenkunta vuotta sählyä kyseisissä sarjoissa piipanneena ja vielä pidemmän ajan lätkää seuranneena ei voi muuta kuin ihailla jätkien intoa, taitoa ja yritystä. Tilanteet vedetään ihan päätyyn saakka eikä periksi anneta. Katsokaapa vaikka käynnissä olevien nuorten jääkiekon MM-kisojen matseja, niin tiedätte mitä tarkoitan.

Alle parikymppiset pelurit tietävät olevansa isossa näyteikkunassa ja siellä ruudun takana istuu joka ainoan merkittävän lätkäjoukkueen scoutit ja geeämmät tarkkailemassa varaamiaan pelaajia tai arvioimassa vielä varaamattomia junnuja tulevaisuuden varaustilaisuuksia silmälläpitäen. Onnistumalla noissa kekkereissä saattaa onnistua varmistamaan oman paikkanasa änärin taalakaukaloissa ja vaurastuttamaan siinä sivussa koko sukuaan miljoonilla. Ohessa tulee myös pesää vähintään ensimmäiseltä perintöprinsessalta tai muuten vaan mukavannäköiseltä uimapukumallilta sekä naamavippi kesäisen Helsingin klubeille ja pärstä vähintään joka toiseen Seiskaan. Ja kun pelaajaura alkaa olemaan ehtoopuolella, niin aina voi jatkaa scouttina ja elää hokia koko loppuelämä. Great success!

Happeen junnut ovat voittaneet lähes yhden käden sormien verran mestaruuksia viime vuosina ja niitä matseja on ollut huikea käydä katsomassa. Käsittämätön määrä käsiä ja jalkoja kentällä ja vauhtia parhaimmillaan reippaasti enemmän kuin miesten liigassa. Tietääkseni Happeen veroista dynastiaa nuorten SM-sarjassa ei ole aiemmin nähty, mutta onko sillä saanut katu-uskottavuutta? Tai onko tulevaisuus taattu? Sählyllä ei leveään leipään ainakaan vielä kiinni pääse ja tuskinpa sillä vippikorttejakaan irtoaa kaupungin kuppiloihin, mutta pesän saannista en ole niin varma. Pitääpä joskus haastatella Pylsyä, Kotilaisen Panua ja vaikkapa entistä kapteeni Kääriäistä miten kaupungin yöelämän naarasveskareiden länkiin ovat vedot uponneet...

No saapa sählyllä pesää tai sitten ei, niin veikkaan että pesää (ainakin tulevaisuudessa) saavat junnukiekkoilijat pelaavat mitaleista tämän vuoden kisoissa Kanadassa. Ja eiköhän viimeistään näiden kisojen jälkeen Granlundin veljeksillekin löydetä jostain missityttöystävät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti