torstai 19. tammikuuta 2012

Mikä vittu meitä suomalaisia vaivaa?

Joulun tienoolla pelatut lätkän nuorten MM-kilpailut olivat jälleen kerran erittäin viihdyttävät. Olen aiemminkin todennut nuorten matsien olevan paljon vauhdikkaampia ja miellyttävämpiä katsella ja tätä kantaani en muuta näidenkään kisojen jälkeen. Esimerkkinä vaikkapa Venäjän ja Kanadan välinen välierä, jossa maaleja mätettiin molempiin päihin oikein huolella isäntämaan lopulta jääden Suomea vastaan pronssiotteluun. Kyseisessä pronssimatsissa Suomi otti tukkaan 4-0 Kanadalta ja tämän jälkeen alkoi aivan helvetinmoinen kitinä kotosalla Suomessa.

Ensimmäisenä pitää kysyä että MITÄ VITTUA??? Miksi ihmeessä pelaajia ja joukkuetta haukuttiin ja arvosteltiin huikean suorituksen jälkeen? Nuorten maajoukkue pääsi hyvällä esityksellä mitalipeleihin taipuen lopulta jääkiekon ehdottomalle kärkimaalle Kanadalle pronssiottelussa. Sitä ennen tuli kuokkaan Ruotsilta välierässä yksittäisen pelaajan yksittäisen virheen ratkaistessa koko matsin, mutta siitä huolimatta kisat menivät erinomaisesti. Kuinka moni osasi etukäteen ennustaa Suomen pelaavan mitaleista varsinkin kun edellisinä vuosina menestys ei ole noissa karkeloissa ollut ihan varsinaisesti satumaista.

Kisoja on pelattu 1974 lähtien ja Suomi on viimeksi ollut mitaleilla 2006 (pronssia). Mestaruutta on juhlittu kahdesti - 1987 ja 1998. Tosin 1987 kulta tuli kaulaan vasta Neuvostoliiton ja Kanadan tapeltua koko joukkueen voimin itsensä ulos kisoista eli pelaamalla ollaan saavutettu vain yksi kultamitali. Vertailun vuoksi totean Kanadan omistavan 15 kultaa, joten meidän pitäisi olla ihan pähkinöinä aina kun päästään tappelemaan mitalipeleihin.

Mutta ei me saatanan tollot tajuta sitä! Lehdistö osaa nykyään arvostaa nuorten menestystä kisoissa, mutta tavalliset kaduntallaajat - tai tässä tapauksessa Facebookiin päivityksiä kirjoittavat wanna-be-analyytikot jauhavat ihan käsittämätöntä bullshittiä siitä, kuinka paskasti Mikke Granlund pelasi tai kuinka veskari ryssi ratkaisevan rännikiekon. Mutta muistiko kukaan mainita kuinka loistopelin veska pelasi ennen tuota epäonnistunutta purkua? HALOO SAATANA!

Teille kaikille pellepelottomille takinkääntäjille, jotka julkisesti haukuitte Pikkuleijonien otteet välierän ja pronssimatsin jälkeen sanon, että Ruotsissa on kaikki kuulema paremmin. Vaihtakaa passia saatana!

4 kommenttia:

  1. Äkänen oot! Ei se moke edes niin hyvin pelannu sitä peliä ennen mokaansa. Paljon torjuntoja tosin oli, mutta ei mitään loistavaa peliä silti. Reboundit kaikki maalin eteen jne...

    Älä kiukkua ukko.

    VastaaPoista
  2. No minähän en tunnetusti ymmärrä mitään maalivahtipelistä, mutta joku viisas on joskus mulle kertonut veskarin ensisijaisen tehtävän olevan olla kiekon edessä. Mun mielestä yli 50 kertaa kiekon edessä ollut veskari on suoriutunut hyvin tehtävästään.

    Ja jos ripareita tippuu, niin siinä on muistaakseni kaksi pakkia ja tarvittaessa vielä yksi sentteri kenen oletetaan siivoavan maalin edusta. Tuossa kyseisessä matsissa ei muistaakseni tehty byyrejä ripareista...

    VastaaPoista
  3. Eiku sori! Tehtiin yksi ainakin. Veska torjui kaukaa maskista tulleen kudin ja se kimposi hullulla mäihällä ruotsalaisen mailan varteen ja lirui puikoista nyyttiin. Sääli ettei pakkeja ollut mestoilla.

    VastaaPoista
  4. http://www.riemurasia.net/rasiatube/view.php?id=52808

    VastaaPoista