perjantai 24. tammikuuta 2014

Pyöreäposkinen poika yliopiston liikuntabiologian laitoksen tutkimuksessa.

Tänä vuonna tulee mittariin 37 vuotta. Ikuisesti nuori mieleni ei välttämättä pääse visuaalisesti oikeuksiinsa kun se on vangittu tähän pyylevään ulkomuotoon. Ja kun katsotaan sukuni miespuoleisten henkilöiden kuolinsyyluetteloa voidaan todeta, että kavereiden olisi ehkä pitänyt kiinnittää enemmän huomiota elintapoihinsa. Nimittäin sydän- ja verisuonisairauksiin nytkähtäneitä ukkoja löytyy listalta enemmän kuin riittävästi...

Tuossa pari syytä miksi mun ehdottomasti pitäisi tehdä itselleni jotain. Aikaisemmin viime syksyllä päätin pistää ruokavalion pienin askelin kuntoon. Turhat hiilarit eri muodoissa pois ja lisää kasviksia + marjoja. Hitaasti se on tuottanut tulosta ja aamuiset seisokit vaa'alla näyttävät pienempää lukua digitaaleilla. Asetin itselleni tavoitteeksi pudottaa hitaasti noin niinkuin huomaamatta 8 kiloa, mutta lisäsin siihen kahden kilon lisäoption ja tavoitebonarin. Eli jos kymppi on lähtenyt elokuun loppuun mennessä, niin hommaan itselleni vihdoin ja viimein haaveilemani Seamasterin. Eli tämän:

Haave

Syksy meni opetellessa syömään ja harrastamalla liikuntaa niinkuin ennenkin. Nyt laitetaan isompaa puuta kaminaan ja lisätään treeniä. Eli lisään nykyisten sählyjen ja sulisten joukkoon 3-4 kertaa puntin viikossa. Helmikuun alussa alkaa treenaaminen tämän neljä kuukautta kestävän tutkimuksen puitteissa:

Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen voimaharjoittelututkimus

Tuohon tutkimukseen liittyen kävin jo alkutesteissä, joissa selvitettiin mm. DEXA-kuvauksessa kehon koostumus ja mitattiin jalkojen maksimaalinen voimantuotto tällä hetkellä. Varsinkin tuon DEXAN tuloksia lukiessa pieni harmi pääsi hiipimään mieleen...

Testit suoritetaan neljän viikon välein, joten kehitystä ja kehonkoostumuksen muutosta pääsee seuraamaan aika usein tuloksien muodossa. Ajattelin, että voisin kirjoitella tänne tutkimuksen edistymisestä kohdallani ja laittaa testitulokset näkyville. Ihan vaikka itselleni motivaattoriksi. 

Poiminnat ensimmäisistä testeistä numeroina:

paino: 73,7 kg
painoindeksi: 27,4
rasvaprosentti: 28,5
rasvamassa: 20,04 kg
lihasmassa: 50,37 kg
jalkaprässimaksimi: 260 kg

Voimantuotto mitataan vain jaloista, joten peruspenkkienkkoja ei nyt otettu :)

Näillä siis mennään. Ihan ujosti ottaa kupoliin tuo nelkyt pakettia voita kupeissa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti