keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Loord Stänli

Ne on taas käynnissä. Eli kevään Stänlit ja tällä en viittaa rapakon takana pelattaviin kiekkokarkeloihin. Sen sijaan viittaan ehkä kaupungin erikoisimpaan sählynippuun nimeltä FCCP. On nimittäin aika ihmeellinen nippu.

Lauma baarialan jannuja, jotka eivät koskaan olleet pelanneet sählyä kilpailumielessä pisti nipun pystyyn ja mukaan liittyi myöhemmin pari kappaletta kovempiakin pelejä pelanneita pelureita. Näitä ekan kauden puolessa välissä tuli paimentamaan used-to-be-valmentaja ja niillä eväillä noustiin ensimmäisen ehjän kauden jälkeen divaria ylemmäksi lähes puhtaalla pelillä. Ja täytyy sanoa ettei asiaan vaikuttaneet nopeat jalat tai pehmeät kädet. Nousun mahdollisti yhtenäinen pelitapa ja teknisesti taitavampia nippuja jäi jalkoihin.

Sähly on siinä hauska peli, että siinä voi pärjätä keskinkertainen alasarjapeluri kun tietää mitä tehdä kentällä olevien neljän muun samanlaista nuttua kantavan jampan kanssa. Mitä korkeammalle mennään sitä enemmän tarvitaan jo henkilökohtaista osaamista ja marginaalit pienenee, mutta alasarjoissa pärjää pelitavalla. Sekä yhdellä "köyhän miehen riitesuolla", joka hakkaa tarvittavat maalit tiukassa pelissä.

Mutta nyt siis pelataan Stänlejä ja panoksena on saunailta. Ei mitään hajua pelitavasta eikä taktisista hienouksista. Tarkoitus on pistää palloa nuottaan enemmän kuin inhottava vastapuoli ja pistää ne paskiaiset maksamaan saunaillan. Tänään muuten vihreät voittaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti