perjantai 10. kesäkuuta 2011

Kesämielellä

Parina päivänä tällä viikolla lounastauko tuli vietettyä kylmä kolalasi kädessa terassilla Jyväskylän ytimessä. Miespuoleisille ei tarvitse perustella miksi näin, mutta todettakoon nyt kuitenkin kaupunkikuvan muuttuneen visuaalisesti miestä kiinnostavammaksi helteiden myötä. Sääriä, pyöreitä pyllyjä ja pomppivia rintoja kävelykatu täynnä, joten kyllähän niitä vaivihkaa katsellessa kuluttaa lasin jos toisenkin kylmää sihijuomaa.

Olen hieman kateellinen eri eurooppalaisille kansoille tapakulttuurin erilaisuudesta. Täällä päin kiinnostuksen esittäminen vastakkaiselle sukupuolelle ja varsinkin siihen reagointi on niin tavattoman vaikeaa. Liekö syynä pohjoinen mörrimöykkyluonteemme vai mikä? Viikko sitten vietin poikaporukalla Puolassa muutaman päivän ja huomioin sen, että jos mies oli kiinnostunut naisesta niin se mentiin esittämään aika suoraan ilman sen kummempia kiertelyjä ja kaarteluja. Ja naiset ottivat nämä suosionosoitukset avoimemmin vastaan, joten keskusteluyhteys saatiin avattua helpommin. Täällä jos mies lähestyy naista, niin pääsääntöisesti naiset ajattelevat miehen olevan vain seksin perässä ja herrasmies saatettaan torjua ennenkuin saa kerrottua asiansa. Siinä jää mahdolliset viinilasilliset keskiviikkoillan runoillassa juomatta :)

Mutta miksi sen pitää olla näin? Miksi me pohjoisen miehet olemme turhan vaatimattomia ja emme toimi kuin luonnossa kunnon urokset tekevät eli ilmoita kiinnostusta rinta rottingilla ja korjata satoa sen jälkeen? Ja miksi naiset eivät anna arvoa sille, että pohjoisen mies murskaa myyttejä ja lähestyy naista vaan annetaan edelleen ennakkokäsityksille valtaa liikaa ja miesten lähestymisiä pidetään lähinnä huonoina iskuyrityksinä?

Tänään minä aion murskata myyttejä. Lähden selvinpäin yöelämään ja mikäli kohtaan kiinnostavan naisen marssin sopivassa tilanteessa jutulle ja sanon, että "Moi sä vaikutat kiinnostavalta naiselta ja suhun olisi mukava tutustua."

Mitenkähän äijän käy? Jännä nähä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti