tiistai 31. toukokuuta 2011

Tuomarihommien tuskaisimmat hetket

Valion suoralla nähtiin eilen viisipäinen seepraparvi kirmaamassa kohti Laukaata. Lauma kirmasi puolentoista kilometrin matkan kuin pillastuneet mustangit tuli persuuksen alla, mutta lopettivat juoksunsa kuin seinään vanhemman mustapukuisen herrasmiehen kohdalla. Tällä herrasmiehellä raportoitiin olevan varustuksena sekuntikello...

Tämä dumarihomma on oikeastaan ihan mukavaa. Harrastuksen myötä on saanut tutustua uusiin ihmisiin, nähnyt lajikulttuuria ympäri maata ja tästähän maksetaankin. Lisäksi pääsee katsomaan hienoa urheilulajia paraatipaikoilta ja joskus on osallisena erittäin hienoissa keskusteluissa sekä saa kannustavaa palautetta. (Lue: Saatanan puusilmä etkö sä tosiaan nähnyt vaikka seisoit ihan vieressä?) Eli sopivan luonteenlaadun omaavalle kaverille oiva ja kehittävä harrastus.

Mutta niitä tuskaisiakin hetkiä on. Kuten tuo eilinen paikallisten säbädumareiden testijuoksu. Aikaisemmin tuskaiset hetket ajoittuivat syyskuun alkupuolella vuosittaisiin testeihin, mutta nyt joku liiton päättävistä tahoista on saanut hienon idean testata korkeimpien ryhmien  tuomarismiehet/naiset kauden jälkeen keväälläkin. Ja eilen oli se kevään tuskaisin hetki! Mutta kylläpä ns. putki kulki eilen.

Allekirjoittanut paransi omaa 1500 m testiaikaa reippaasti ja sekkari pysähtyi 5.50 min kohdalle. Tuo aikahan ei ole kovinkaan kova jos olisi kovakuntoinen urheilijanuorukainen, mutta tällainen ikämiessarjaa lähestyvä lievästi ylipainoinen harrastelijakuntoilija oli aikaansa oikein tyytyväinen.

Fyysiset testit ovat yksi osa valintaprosessia minkä perusteella valitaan piippaajia ensi kauden peleihin. Päättyneen kauden jälkeen sain kuulla olevani liipasimella eli ei ole ollenkaan kirkossa kuulutettua mun viheltäminen divarissa ensi kaudella. Painetta oli siis parantaa fyysisten testien tuloksia ja siinä onnistuin. Saa nähdä millaisia päätöksiä kilpasalibändysarjojen tuomaripäättäjät tekevät myöhemmin kesäkuussa.

Omasta treenaamisesta vielä sen verran, että treenarini teki mulle ohjelmat 8 vkon treenaamista varten ja kehitettäviä osa-alueita ovat ketteryys ja kestävyys. Alkutestit on tehty sekä punttiohjelmakin on käyty testaamassa. Alla on testitulokset ja julkaisen vastaavat tulokset 8 vkon jälkeen.
          
25.5.2011                Tulos                         Rajat
Vatsalihakset 30 s.    24    Erinomainen    >22                               
Punnerrukset 30 s.    27    Erinomainen    >26                               
Kyykyt          30 s.    34    Erinomainen    >34                               
                                           
Eteentaivutus:    38 cm    Samanikäisestä väestöstä n. 50 % saa saman tuloksen.                   
Sivutaivutus:    18 + 19    Ei varsinaista tulosta, mutta vain 20 % 30-39 v. miehistä saa saman tuloksen. 80 % saa 24,1 tulokseksi.

En tiedä mihin nuo viitearvot perustuvat, mutta pohjakunto näyttäisi olevan ihan kohtuullinen. Tosin ruoto näyttäisi olevan melko rautakanki, koska sivutaivutuksissa kuuluun kirkkaasti kansakunnan heikoimpaan viidennekseen. Mainitaan vielä lähtöpaino aloitushetkellä olleen n. 75 kiloa. Näitä siis lähdetään parantamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti