maanantai 25. heinäkuuta 2011

SA

Miehet katselevat naisia. Aina!

Tämä on luonnonlaki. Miehiin on jo Aatamin aikaan sisäänrakennettu selviytymisen tarve ja se tarve kantaa mukanaan myös koko sukunsa selviytymisen paineet. Eli mies alkukantaisesti haluaa varmistaa sukunsa jatkumisen sitä välttämättä edes tiedostamatta. Joskus tuhansia vuosia sitten tämä piirre oli hyvinkin aggressiivinen ja naisia saatettiin kolauttaa nuijalla päähän ja raahata luolaan siementä vastaanottamaan.

Tämä selviytymisen tarve näkyy nykypäivän miehessä siinä, että olipa mies naimisissa tai muuten vaan vahvasti varattu, sinkku tai jotain siltä väliltä, niin aina joka paikassa mies tsekkaa paikan naiset. Se on vaan vaisto eikä sille mitään voi. Nykypäivänä ei enää vaan käytetä nuijaa ja paikalla olevien naaraiden tutkailu tehdään hyvin diskreetisti ettei harjaantuneen ympäristöntarkkailijan nopeaa silmäystä edes huomaa. Paitsi toinen mies. Ja jos kaverukset ovat hyvinkin tuttuja keskenään, niin asiasta ei tarvitse edes keskutella vaan pelkkä katse kaverin silmiin ja pieni nyökkäys riittää kertomaan, että näitkö tuon herkkupyllyn tuolla kello kolmessa sun selän takana. Ja molemmat tietävät tasan tarkkaan kenestä puhutaan.

En tiedä onko naisilla samanlainen mekanismi ja miten kauniimman sukupuolen edustajat viestivät keskenään asiasta, mutta olen huomannut etteivät naiset ainakaan huomaa mikäli kaksi hyvin keskenään tuntevaa miestä viestii toisilleen lähistöllä olevan terhakkaan rintaparin omistavan  naaraan pantavuudesta. Toisella miehellä voi olla vaikka oma hanipuppelinsa siinä kainalossa eikä tämä muuta asiaa mitenkään. Se silti tapahtuu jouhevasti ilman että keskustelun aihepiiri muuttuisi.

Näin se vaan rakkaat naiset menee. Mutta tämä ei tarkoita sitä, että kumpikaan näistä miehistä haluaisi nuijia verbaalisesti sen pantavan näköisen vieraan naaraan tainnoksiin ja raahata se läheisen Jyväshovin luolastoon peiton alle rakasteloitavaksi. Ei ei - ei ollenkaan. Se on vaan se vaisto, jota voisi englanninkielisellä sotilassanastolla kuvata termilla  SA eli Situational Awareness. Eli havainnoidaan ympäristön muuttujat ja tilanne - tässä tapauksessa suvunjatkamiseen soveltuvien naaraiden sijainti.

Tämä on vaan miehen vaisto eikä se tule siitä ikinä muuttumaan. Ei ikinä vaikka sitä miten väännettäisiin ja käännettäisiin. Tuhansien vuosien saatossa evoluutio on kuitenkin muokannut ihmisyyttä sen verran, että nykypäivän mies kykenee rakastamaan ja olemaan uskollinen yksiavioinen aivan kuten uros-joutsen. Joutsenet pariutuvat for life ja näin pystyy tekemään ihminenkin halutessaan. Tuo aiemmin mainittu mies mimmi kainalossa ei siis mistään hinnasta vaihtaisi sitä mielitiettyään siihen lähistöllä olevaan pantavannäköiseen tiukkapyllyiseen neitoseen vaikka tiedostaa tällaisen olemassaolon aivan lähellä. Miehelle tämän vieraan naaraan nopea tarkastaminen visuaalisesti on yhtä normaalia kuin vessassa käynti, tekstiteeveen NHL-tulokset tai lähiöpitserian äijäräiskäle.

Kukaan mies ei vaihda emäntää jos tekstarin änäritulokset ei osuneetkaan vetolappuun tai kusta menee vähän reunuksille. Olkaa siis naiset huoleti ja älkää olko turhaan huolissanne miesten vaistosta.

1 kommentti: