tiistai 8. marraskuuta 2011

Petri Kauko - aliarvostuksen ruumiillistuma?

Aika moni paikallinen sählyfani hieraisi silmiään erään liigakauden alussa huomattuaan kapteenin nauhan pötköttävän Petri Kaukon vasemmassa hihassa. Kaikille oli ennestään selvää, että mies pelaa aina loppuun saakka suoraan sydämestään, mutta tuolla hurjalla voitontahdolla ja kovalla asenteella on yleensä varjopuolena se, että vati meinaa välillä mennä ujosti nurin. Tsäkin kohdalla se näkyi usein kiukutteluna tuomareille ja joskus katsomosta tuntui, että se ajoittain vaikutti liikaa peliin.

Tässä kohtaa nostan käteni pystyyn ja tunnustan kuuluvani niihin, jotka asiaa kummasteli. Samalla myönnän olleeni pahasti hakoteillä epäillessäni Tsäkin panosta kapteenina ja ennenkaikkea kuinka se vaikuttaa muiden pelaamiseen. Varsinkin nähtyäni muutaman tämän kauden matsin en voi muuta kuin todeta miehen kantavan vastuunsa enemmän kuin esimerkillisesti. Tsäki kiukuttelee edelleen, mutta mielestäni se on ollut perusteltua ja turhasta ruikuttaminen on jäänyt pois. Kapteenin nauha on vankkumaton osoitus miehen nauttimasta arvostuksesta joukkueen sisällä.

Ja jos siirretään pääpaino miehen pelillisiin suoritteisiin eikä jauheta kiukuttelusta, niin käykääpä kurkkaamassa Salibandyliigan kuluvan kauden tilastoja! Suosittelisin tavaamaan tarkkaan erityisesti syöttö- ja plusmiinustilaston kärkipään nimet. Petri Kauko nimittäin johtaa aika vakuuttavasti syöttöpörssiä sekä jakaa tehotilaston piikkipaikan Classicin Savolaisen ja Happeen Kuneliuksen kanssa. Eikä koko pistepörssin sijoitus seitsemäntenä ole ihan paskimmasta päästä. Tässä kohtaa jos pistät silmät kiinni ja mietit kentän näkyvimpiä hahmoja, niin uskallan väittää ettei nimi Petri Kauko tule ihan ekana mieleen...Aika ironista eikö? Mies kyllä taistelee raivolla molemmissa päissä, puolustaa ja avaa nopeita/rakentelee hyökkäyksiä tarjoillen kavereille palloa tekopaikoille, mutta silti mies on olevinaan aika näkymätön.

Hyvä esimerkki tästä oli 26.10.2011 pelattu Happee-Nokian KRP matsi Monnarilta. Happee pisti nokialaisia dunkkuun 7-4 ja siitä matsista jäi lähinnä mieleen liigahistorian ykköspyssy Sami Nymanin vaivaton maalinteko, Heikkisen Juuson ja Pylsyn pari nättiä maalia per mies sekä jälkimmäisen sankarin hienosti kalastama jäähy pienellä kuolevalla enkelillä päädystä laidan yli. Ottelun tähtiraatikin oli aika kohmeessa, koska edellämainitut kolme herrasmiestä löytyivät raadin kupongilta pörssipisteiden saajaksi, mutta Tsäki ei 0+3 tehoista huolimatta palkinnoille mahtunut. Haloo saatana ja hereillä siellä raadissa! Joku raja loistavan pelimiehen aliarvostamiseenkin on vedettävä.

Tähän loppuun on muuten todettava, että raadissa tuona iltana istui mm. muuan Miikka Liimatainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti