perjantai 4. marraskuuta 2011

Movember

Eturauhassyöpä niittää satoa kohtuuttoman tehokkaasti miesten keskuudessa. Maassamme todetaan eturauhassyöpää useampi päivässä eli mistään marginaalisairaudesta ei enää ole kysymys. Sitä, kuten kaikkea muutakin pahaa vastaan tulee taistella ja sen torjumiseen/hoitamiseen keskittyvää tutkimusta tulee tukea.

Olen huomannut vuosien varrella ettei hyväntekeväisyysprojektit oikein ole iskeneet muhun. Monessa projektissa asia on hyvä ja kaunis, mutta jotenkin olen tuntenut monen kohteen olevan hieman kaukainen itselleni. Jostain kumman syystä kuitenkin nyytteihin ja eturauhaseen kohdistuvat uhat saa mun taistelufiiliksen nousemaan ja tunnen asian omakseni. Liekö asialla olevan jotain tekemistä sen faktan kanssa, että jossain vaiheessa tätä kirjavaa elinkaarta olen sairastanut molempiin miehisiin osiin liittyvää sairautta. Onneksi kummallakaan kerralla mitään vakavempaa ei ole ollut ja miehiset värkkini ovat täysin operationaaliset!

Tästä kuitenkin on ilmiselvästi jäänyt pieni muistijälki elämän kuvakirjaan ja olen mielelläni nostamassa esille kyseisten miesosien syöpäsairauksien ehkäisyä ja hoitoa. Ja tällä kertaa naamaani koristavat tuuheat pensselit marraskuun eli Movemberin ajan.

Viiksiä joko vihataan tai rakastetaan. Toisten mielestä pensselisedät ovat hupaisia ja joidenkin räkäjarruja tuijotellaan inhonsekaisin ajatuksin. Itse en vittujakaan välitä mitä muut ajattelevat marraskuisista kalapuikoistani vaan kasvatan ja tuunaan pensseleitäni ylpeydellä ja koitan saada siinä sivussa kerättyä vähän fyrkkaa Syöpäsäätiön Hopearahastolle. Aina kun joku reagoi jotenkin stäässeihini - olipa ne sitten kuinka himonussijan näköiset tai ei - niin kävelevä mainostaulu on tavoittanut kohteensa.

Movember - viiksillä valuuttaa syöpätutkimukselle!

Movember Suomi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti